Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@06:47:09 GMT

فعالیت حوزه ژنتیک در اردکان و میبد توسعه می یابد

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۷۰۰۹۰

فعالیت حوزه ژنتیک در اردکان و میبد توسعه می یابد

به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه اردکان برای استفاده بهینه از ظرفیت ها و توانایی‌های علمی و پژوهشی این تفاهم نامه در بیت آیت الله اعرافی (ره) در میبد منعقد شد.

ایجاد زمینه همکاری‌های مشترک بین سه نهاد پژوهشی و آموزشی، هم‌افزایی علمی و پژوهشی و استفاده بهینه از امکانات و تجهیزات این واحدها از دیگر اهداف امضای این تفاهم نامه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مراسم امضای تفاهم‌نامه که جمعی از مسوولان، اعضای هیأت علمی، پژوهشگران و سرمایه‌گذاران ۲ شهرستان‌ یادشده حضور داشتند، امام جمعه میبد و رییس حوزه ‌های علمیه کشور با تشریح جایگاه ممتاز نخبگان در جامعه گفت: دانشگاه بایستی حلاّل مشکلات و پیشرو باشد و در کنار آن صنعت بایستی برای رشد پژوهشی و علمی سرمایه‌گذاری کند.

حجت الاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی در ادامه با بیان اینکه میبد و اردکان از جمله شهرهای تاریخی مطرح استان است که سرمایه‌های بزرگ علمی را در خود دارد، اظهار کرد: برای حفظ جایگاه نخبگان راهی جز پیوند دانشگاه با جامعه نیست و یکی از راه‌های آن ایجاد قطب‌های علمی و پژوهشی است که حوزه ژنتیک نیز می‌تواند از جمله آنها باشد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور با بیان اینکه حوزه ژنتیک گسترده و فرا رشته‌ای است از مسوولان 

دانشگاه‌ها خواست در رشته‌هایی نظیر فقه و حقوق، فلسفه و اخلاق رویکردی به مسایل ژنتیک نیز داشته باشند و پژوهش‌هایشان در مقاله ،مجله های علمی و پایان‌نامه‌های دانشجویی نمود بیشتری داشته باشد.

 اعرافی همچنین با اظهار امیدواری از امضای تفاهم نامه همکاری سه جانبه یادشده گفت: شرکت‌های دانش بنیان در شهرها و دانشگاه‌ها به صورت جدی دنبال شود و در یک ساله پیش رو شاهد پیشرفت‌های خوب علمی در موضوع ژنتیک باشیم.

در این نشست همچنین رییسان دانشگاه‌های اردکان، میبد و رییس مرکز تحقیقات دکتر فیروزآبادی میبد و جمعی دیگر از پژوهشگران به بیان دیدگاه‌های خود در خصوص پژوهش‌ها و ارتقای همکاری‌ها در حوزه ژنتیک پرداختند.

مرکز تحقیقات ژنتیک میبد به عنوان یک مرکز جامع ژنتیک با بیش از هفت سال فعالیت از جمله مراکز مشاوره و تشخیصی ژنتیک سازمان بهزیستی کشور و دارای مجوزهای لازم تحقیقاتی و آزمایشگاهی از سوی این سازمان و وزارت بهداشت ،درمان  و آموزش پزشکی است.

 تعداد نیروهای تخصصی این مرکز که دارای دکتری ژنتیک و کارشناسی ارشد در این رشته هستند ۱۲ نفر است و می توان به چهار هزار و ۲۵۰ آزمایش تخصصی نظیر غربالگری سلامت جنین ، کاریوتایپ ، آزمایش مولکولی ، آمینیون سنتز در سال گذشته به عنوان بخشی از فعالیت ها اشاره کرد.

همچنین دانشگاه اردکان در سال ۱۳۸۸ تاسیس شد و در حال حاضر ۲ هزار و ۶۰۰ دانشجو و ۹۰ نفر عضو هیات علمی دارد، در این واحد دانشگاهی ۴۴ کد رشته تحصیلی دایر است.

مجموع دانشجویان مشغول به تحصیل در مراکز آموزش عالی و دانشگاهی شهرستان اردکان ۶ هزار و ۲۳۹ نفر است و مرکز این شهرستان ۹۸ هزار نفری در ۶۰ کیلومتری شمال شهر یزد قرار دارد .

۲۰ مرداد ۱۳۹۸،کلانتری خلیل آباد، رییس  دانشگاه میبد گفته بود که این واحد دانشگاهی در سال ۷۴ به عنوان مرکز آموزش عالی وابسته به دانشگاه یزد با ارائه رشته دبیری الهیات تاسیس شد و سال ۸۸ با ایجاد رشته ایران‌شناسی به مجتمع آموزش عالی ارتقا یافت و  از سال ۹۲ به دانشگاه ارتقا یافت.

وی افزود: دانشجویان در ۱۵ رشته کارشناسی ، ۱۴ رشته کارشناسی ارشد و چهار رشته مقطع دکتری تحصیل می‌کنند و  ۷۲ نفر به عنوان عضو هیات علمی با درجه استادیار و دانشیار با دانشگاه همکاری دارند، تجهیزات و امکانات دانشگاه متناسب با رشته‌هاست .

رییس دانشگاه میبد تعداد دانشجویان را ۵۳۵ نفر در زیر مجموعه سه گروه علوم انسانی ، علوم تجربی و ریاضی عنوان کرد و در یک رشته جغرافیا نیز با توجه به سوابق تحصیلی پذیرش دانشجو صورت می‌گیرد.

مرکز شهرستان ۱۰۴هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد مرکز این استان قرار دارد

برچسب‌ها میبد بیماری ژنتیکی اردکان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: میبد بیماری ژنتیکی اردکان میبد بیماری ژنتیکی اردکان حوزه ژنتیک تفاهم نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۷۰۰۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران رتبه ۱۷ هوش مصنوعی را در جهان دارد

معاون علمی، فناوری واقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری از رتبه هفدهم ایران در زمینه هوش مصنوعی در جهان خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری سالیانه دکتر روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری واقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری در محل معاونت علمی برگزار شد.

دکتر دهقانی در ابتدای این نشست خبری اظهار کرد: سال گذشته یک گفتگوها و تعاملات زیادی انجام شد تا یک مرکز ملی توسعه هوش مصنوعی و شورای راهبری هوش مصنوعی تشکیل شود.  ما مدل های مختلفی را از کشورهای دیگر بررسی کردیم و با ده‌ها ساعت جلسه توسط متخصصان حوزه هوش مصنوعی به این نتیجه رسیدیم که مرکز ملی هوش مصنوعی داشته باشیم که شامل نظارت،‌ تنظیم‌گری و ... است.

وی گفت: در اسفندماه سال گذشته مرکز ملی هوش مصنوعی تأسیس شد و اعضای شورای ملی راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند. و جلسات متعددی با سرمایه‌گذاران دولتی و صندوق های بزرگ کشور انجام شد و یک صندوق توسعه هوش مصنوعی تشکیل شد و این صندوق با سرمایه‌گذاری 10 هزار میلیاردی برنامه‌ریزی شد.

دهقانی ادامه داد: کارهای عملیاتی زیادی انجام شده و یک مرکز ملی در نخستین گام یک اپراتور هوش مصنوعی بالا بیاورد که خدمات مختلفی از جمله دیتاسنتر بزرگ و کتابخانه‌های زبان تصویری ارایه می‌کند.

معاون علمی رییس جمهور گفت: ما از نظر دانش فنی و تولید مقالات علمی رتبه 17 را داریم اما در حوزه کاربردها رتبه 70 یا 80 را دارد که به خاطر نبود زیرساخت‌ها است.

وی ادامه داد: این مرکز زیر نظر ریاست جمهوری تشکیل می‌شود. معاونت علمی وظیفه حمایت از توسعه فناوری را دار. ستاد توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی وظیفه حمایت از هوش مصنوعی را دارد.

نقش‌آفرینی "مراکز نوآوری" در حفظ قانون جهش دانش‌بنیان

دهقانی گفت: امسال تا آخر سال به چندصد GPU دسترسی پیدا می‌کنیم البته بحث های تحریمی شدیدی در این موضوع وجود دارد و ما نیز از همه دانشگاه‌ها و اساتید دعوت می‌کنیم تا در اینجا شرکت کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • استان‌ها در ۶۲ رشته طرح زنجیره‌های ارزش راهبردی فعالیت دارند
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • برنامه‌های وزارت صمت در حوزه صنایع خلاق موجب جهش تولید می شود
  • همکاری‌ های ایران و کوبا در حوزه حمل‌ ونقل توسعه می‌یابد
  • افتتاح مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آبادان
  • آغاز به‌کار مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه آبادان ‌
  • ۳ خدمت اصلی اپراتور هوش مصنوعی/ دسترسی به چند صد GPU در سال ۱۴۰۳
  • ایران رتبه ۱۷ هوش مصنوعی را در جهان دارد
  • گردشگری در شادگان رونق و توسعه یابد